Nyaralás nem várt új tapasztalatokkal

Az idős házaspár szomszédaink előszeretettel utaznak, nyugdíjas éveik bekövetkeztével pedig még inkább elkezdték járni nem csak belföldet, de a szomszédos országokat is. Minden látványosságot és nevezetességet meg szeretnének nézni, online intézik a szállásfoglalásukat általában apartmanokban szállnak meg. Ahol kényelmesen tudják kipihenni az egész napos városnézést, illetve túrákat. Előszeretettel kötnek ezen útjaik során barátságokat, már tájegységről érkező, hasonló korú házaspárokkal. Akiket később meglátogatnak a lakhelyükön, illetve a házaspárokat meg is szokták hívni magukhoz vendégségbe. Ezen utak alkalmával nem csak a táj és a nevezetességek ismeretével, új barátságokkal de új ismeretekkel is bővülni szoktak, amelyeket hazatérve nekünk is egy pohár bor mellett el szoktak mesélni.

Ebben a korban már minden fáj?

Hangozott a költői kérdés a szomszédainktól. Ugyanis a legutóbbi útjuk alkalmával egy hasonlóan nyugdíjas házaspárral túráztak. Akik elmesélték számukra bajukat, itt fáj ott fáj a hátuk, lábuk, és már a fogaik sem a régiek.

Ahogy haladtak a témában, felmerültek a fogpótlás lehetőségei is. Ha fáj és mozog, azzal orvoshoz kell fordulni, mondta az újdonsült ismerősük, ezt fel is vázolta, hogy nála hogyan is alakult a fogpótlás.

Érezte, hogy valami nincs rendben, ezért az interneten keresett megoldást a problémájára, úgy, hogy fogorvosi rendelőt keresett a lakásukhoz közel eső területen. Talált is egy remek fogászati rendelőt, amit szimpatikusnak és nagyon szakmainak gondolt a honlapját tekintve, mely remekül strukturált és könnyen el tudott igazodni raja. Remek leírásokat talált arra, hogy milyen fogászati problémákkal küzdhet az ember, s ezen problémáknak mi a megoldása- ezek részletesen, hétköznapi nyelven vannak megfogalmazva.

Időpontfoglalás egyszerűen.

Amint elhatározta magát az újdonsült barátjuk a szomszédoknak. A honlapon keresett egy telefonszámot és időpontot kért konzultációra. Ami nagyon pozitív csalódást okozott számára, hogy még azon a hétre kapott is időpontot. Nagyon örült ennek, hogy nem kellett hetek várni rá, és hogy mindenben nagyon rugalmas volt, a kedves és segítőkész asszisztens. Nagyon páciens orientált a fogászati rendelő hozzáállása, már egy telefonhívásból kiderült. Meg is érkezett a rendelőbe, mely nagyon modern és kényelmes, de nem töltött ott sok időt mivel rögvest az időpontban be is szólították, mely időpontot leegyeztette az asszisztenssel, nem volt késés és felesleges várakozás.
Amint a rendelőbe beérkezett, ott csúcs modern műszerekkel felszerelt szoba fogadta, egy nagyon kedves doktor úrral.

Előzetes vizsgálat, valamint egy panoráma röntgen után tájékoztatta a szomszédomék útitársát, a fogpótlási lehetőségeiről, mely állhat implantátumból, valamint híd készítéséből.

Taglalta, hogy az implantátumot egy – egy fog pótlására szokták használni, melynek lényege, hogy a hiányzó egy fog melletti másik ép két fogat nem kell kezelés alá venni, érintetlenül lehet szép fogat teremteni. A fogpótlás lehetőségei közé tartozó implantátum működése, hogy az állkapocs csontba egy titán ötvözetű csavart fúrnak be, melyre, annak gyógyulás után egy fogat tudnak felcsavarni, melyben szintén egy titán ötvözet található. Ilyen ötvözeteket használnak az egyes forgók kicserélésekor is. Teljesen megbízható anyagból készülő, minőségi termék. A másik ilyen lehetőség pedig a híd készítése, mely abból áll, hogy a hiányzó fogrészeket úgy pótolják, hogy a hiányzó részek melletti fogakat lecsiszolják, és az épp fogakra építik rá a hidat, melyen a hiányzó részeket befedő fogak találhatóak. Ez is rendkívül jó megoldás, be az ép fogak a lecsiszolás alkalmával már nem lesznek annyira ellenállóak, mint mielőtt hozzájuk nyúltak volna. Nagyon részletes és szakmailag korrekt tájékoztatást kapott szomszédaink új ismerőse, és ennek tekintetében kezdett mérlegelni, hogy mi is történjen.

Nyár végével, miután kiutazták magukat, vissza fog menni és élni fog a fogpótlási lehetőségeivel, miszerint megcsináltatja a fogait, ő most úgy gondja, hogy az implantátum lehetőséget fogja választani, mivel az szimpatikusabb számára. De erről még a doktor úrral egyeztetni fog. A rendelőt bárkinek szívesen ajánlja, mivel ő nagyon meg volt elégedve velük minden tekintetben, hozzáállásilag és szakmai hozzáértésileg mindenképpen kimagaslóan jónak ítélte őket. Szinte már alig várja, hogy ősz legyen és újra elmehessen hozzájuk elkezdeni a kezelést.

fogpótlás lehetőségei