A német nyelvtanfolyam hasznossága

Mindig jó, ha az ember rájön arra, hogy érdemes volt valamire időt, és energiát pazarolnia. Persze csak képletesen értem a pazarolni szót.

A tanulás

Azt hiszem a tanulás az a dolog, ami az ember életében a legkésőbb térül majd be. Ezért is nehéz elmagyarázni a gyerekeknek, hogy tanuljanak jól, legyenek jó jegyeik… mit is értene belőle, hiszen igen csak későn térül be a ráfordított energia. Aki már ideje korán elveszti az érdeklődését a tanulás iránt, az nem is akar majd tovább tanulni. Azért az átlagban azt gondolom igen csak nagy a lemorzsolódás a főiskola, és az egyetem előtt.stack-of-books-1001655_640

Sokan nem is tehetik meg, hogy tanuljanak, hiszen nincs anyagi lehetőségük rá. Persze az állam sok mindent támogat, és aki szerencsés, még ösztöndíjat is kaphat, de azért az mellett is vannak költségek.

Az egyéb dolgok

Na senki ne gondolja azt, hogy hű de jó, mondjuk nem kell tandíjat fizetni. Igen ám, de kell jegyzetelni, kell könyv, kell… szóval sok minden más kell hozzá. Amit viszont meg kell venni. Semmit nem adnak ingyen ugye bár azt tudjuk.

Ha mondjuk még nem is vagyunk annyira szerencsések, hogy a közelünkben van egy egyetem, ami pont megfelel az elvárásainknak, és még van is olyan szak, akkor még van sok egyéb plusz felmerülő költéség.

Miért érdemes

Ez egy igen jó kérdés, és ez az a dolog, amit nem lehet megmagyarázni mondjuk egy gyereknek, hogy azért tanulj most 8 évesen, mert majd szeretnél ez meg az lenni, és ehhez ez szükséges. Ők hosszú távon amúgy sem értenek, csak a napias dolgokat.

Hiába szeretném én, ha a gyerekem egy német nyelvtanfolyamra járna, ha mondjuk ő nem akarja, vagy nem látja azt, hogy ezzel az ő életét könnyítem meg.

Mindig is nehéz volt szülőnek lenni, és az is lesz. Talán az egyik legnehezebb feladatok egyike a világon. Az idő, és a korok változásával pedig azt gondolom, hogy még nehezebb is lesz.