Mit tegyünk, ha utazunk, de rossz az idő?

Az utazásokat bármennyire is előre tervezzük, az időjárás egy olyan dolog, amit nem tudunk befolyásolni. Hiába nézünk hetekkel előre időjárás jelentéseket, hiába igyekszünk esetleg az előző évi átlagokból előre kalkulálni, sosem mondható biztosra, hogy olyan idő lesz, amilyenre vártunk. Persze itt nem feltétlenül arra gondolok, amikor 35°C helyett csak 28 °C van a tengerparton, mivel akkor is el tudjuk foglalni magunkat. Ha hidegebb az idő, akkor is tudunk várost nézni, vagy beülni valahova, de van, amikor a vihar nem engedi. Ha zuhog az eső, akkor nincs mit tenni, a legjobban eltervezett nyaralásokat is elronthatja. Ha külföldön vagyunk, akkor gyakran az sem jöhet szóba, hogy majd TV-t nézünk, amíg elmúlik a vihar, vagy internetezünk. Azt is meg lehet unni egy idő után. Zuhogó esőben pedig senkinek nincs kedve várost nézni.

Ha nyaralni megyünk, akkor nálunk egyértelmű, hogy viszünk magunkkal pár játékot, útitársunk általában a monopoly szokott lenni. Szeretem ezt a játékot, mert izgalmas, nem csak dobunk és lépünk, sokat kell taktikázni is. Rengeteg különféle kiadásban lehet kapni, így minden család, pár, baráti társaság meg tudja találni azt, ami nekik a legjobban tetszik, amivel szívesen eltöltenék a napokat egy nyaralás során, ha az idő úgy dönt, hogy nem kedvez nekik.

Nekem egyébként az egyik kedvenc játékom a monopoly. Akármikor tudok vele játszani, és bármelyik kiadását élvezem, a kedvencem mégis a pokémonos kiadás. Nem titok, hogy a gyerekkorom egyik nagy slágere volt a pokémon, és azóta is imádom őket. A monopoly önmagában is egy hihetetlen jó játék, de ez a kiadás csak mégjobban a szívemhez nőtt.

A dobozokra mindig azt írják, hogy 120 perces egy menet, de aki játszott már monopolyval, az tudja, hogy ez mindig változó. Van, hogy egy óra alatt végzünk, de van, hogy egy egész délelőttöt, délutánt eltöltünk ezzel. Házakat vásárolunk, hoteleket vásárolunk, és remekül szórakozunk.

A monopoly nagyon népszerű játék, de azt gondolom, hogy ennek ellenére a legtöbb, kissé különlegesebb kiadás nem kap elegendő figyelmet, az elérhetetlensége miatt. Legtöbbször egy jobbfajta, különlegesebb játékot nem lehet akárhol beszerezni és komoly utánajárást igényel, sokszor a boltok is be kell, hogy rendeljenek más forrásokból. Éppen ezért vagyok annak a híve, hogyha rendelni kell amúgy is, akkor miért is ne rendelhetném meg magamnak? Miért várjak a boltra, mikor magamnak is el tudom intézni?

A jatekwebshop.hu oldalon szereztem a saját pokemonos kiadásomat, és itt van rengeteg más fajta is. Sok van, van angol, van magyar, van olyan, amit gyerekekkel is játszhatunk, meg van olyan, ami kicsit inkább felnőtteknek való. A jatekwebshopon rendeltem az enyémet, és pár nap múlva ki is szállították, az utazásokkor pedig azóta is mindig velem tart, a csomagomban mindig jut neki hely. Nem csak amolyan “biztonsági terv”, mi akkor is játszunk vele az apartmanokban, hotelszobákban, amikor hazaérünk egy fárasztó városnézésről. Kikapcsolódásnak tökéletes. Pont ez a lényege az utazásoknak, hogy ki tudjunk kapcsolni végre egy kicsit, kiszakadjunk a hétköznapokból.

A monopoly nem csak az utazásokkor jön velünk, otthon is gyakran játszunk vele, és nem tudom megunni, minden egyes menet máshogy alakul, és én mindegyiket nagyon élvezem.
A párom nagyon szereti az Agymenők című sorozatot, így azt hiszem, fogunk egy ilyen kiadást is rendelni, hogy ne csak én legyek ilyen boldog a pokemonossal.