Mindenhol ezt hallom, napelem működése

A férjem is, és a sógorom is napelem telepítéssel foglalkozik. Természetesen egy cégnél dolgoznak. Azért nem nehéz elképzelni, hogy mi a téma nálunk, ha egy asztalhoz ülünk.

Az összejövetelek

Az ünnepek közeledtével lassan mi is elkezdünk azon gondolkodni, hogy hogyan is legyen. Általában mi szoktunk átmenni a húgomékhoz, hiszen nekik már van gyerekük, a két éves Hanna, és sokkal egyszerűbb nekünk jönni menni, mint nekik. Ketten vagyunk testvérek, így nem szokott nagy gondot okozni ez a dolog. Már úgy is volt, amikor még Hanna nem született meg, hogy a férjem testvére is átjön családostul, és akkor nálunk voltunk, mert itt nagyobb hely van egy ekkora össznépi bulihoz. Na nem kell nagy mulatságra gondolni, de azért nem mindenkinek egyszerű leültetni 10 embert, és akkor még lehet keveset is mondtam.sea-418742_640

A munka és a család

Mostanában igen csak össze vannak nőve a fiúk, hiszen mint említettem együtt dolgoznak. A férjem inkább az íróasztal mögött ül, és tervez, míg a sógorom inkább a kivitelezést szereti, ő nem az az egy helyben ülős típus.

Szóval rengeteg a munka, aminek persze örülni kell, hiszen mindenki pénzből él, de azért most már nem bánnék egy szabad hétvégét, vagy mondjuk egy közös vacsorát időben, nem este 7-8 órakor. Tudom, ne panaszkodjak, és örüljek annak, hogy van egyáltalán munkájuk, hiszen a mai világban nem egyszerű elhelyezkedni. A barátnőm is elvesztette a munkáját 7 év után, és 2 hónap után talált csak másikat, mondanom sem kell, hogy nem az álom munkát, de a kényszer nagy úr.

A pihenés

Idén nem is jutottunk el semerre pihenni. Az előző években azért elmentünk egy hétre, vagy 5 napra legalább, idén ez is elmaradt. Bevallom kicsit csalódott voltam ez miatt, hiszen nagyon vártam én is, hogy a hajtásból kiszabaduljunk.

Volt róla szó, hogy közösen menjünk nyaralni a testvéremékkel, de én nem tartom annyira jó ötletnek. Hogy miért? Mondtam Áginak, biztos, hogy nem megyünk közös nyaralásra, hogy a napelem működése legyen a téma. Hiszen a közös asztalnál, vagy bármi történik, és van egy kis idő, biztos hogy elő kerül a munka, vagy a nevek, akikkel beszélni kell…

Hát ilyenek vagyunk mi emberek, az se jó, ha minden rendben van, és van munka, igaz hogy megszakadásig, de az sem jó ha nincsen, hiszen akkor nincs mit enni.