Kalandozás a Liqui-Moly telephely háza körül!

Akárki akár mit mond, a nyaralás egyik legfontosabb része a szállás. Hol és milyen körülmények közt hajtjuk álomra kicsiny fejünket, az egész napos aktív pihenés után. Nem szeret szerintem senki sem, nem megfelelő körülmények közt nyugovóra t érni, főleg akkor nem, ha pénzt adott szállásáért és azt a pár napot ott tölt, a pénzéért a legjobb minőséget kapja! Sokat olvashatunk olyan bejegyzéseket nyaralós fórumokon, ahol minden tökéletes lett volna, de a szállás miatt nagyon rosszra sikerült. Nem is beszélve az átverésekről. Fontos, eldöntsük hamar, mire is lesz szükségünk majd a pihenésünk alatt, azaz hogy milyen menedék után nézzünk. Szálloda, hotel, motel, apartman, vagy valakihez ”becsövelni”? Bárhogyan is döntesz, járj utána a szállásodnak, de azért ne annyira, mint az a kocsi őrül haverom, akivel úgy mentünk le Németországba, Ulmba, hogy a lehető legfeleslegesebb, azaz legalább is számunkra nem túl hasznos adatokkal szórakoztatott a kocsi út alatt.

Ő foglalta le az ulmi menedékünk, és mint kiderült, azért tett, így, mert az egyik kedvenc motorolaj márkája itt tette le, kis családi vállalkozásnak induló Liqui moly telephelyét. Mostanra ez a cég már nagyon kinőtte magát és a székhelyét is átköltöztette az 1970-es évek elején, ezt a lépést azért tette meg, hogy növekedni tudjon, és milyen jól is csinálta. Mára az egyik legkiválóbb adalékokat, motorolajokat és kenőanyagokat gyártja.

Ennél még érdekesebb dolgokat hallhattunk utazásunk alatt…

Mikor megérkeztünk a Liqui moly volt főhadiszállása mellett pár kilométerre szálltunk meg. Az ablakokból látható volt a telephelyen lévő silók teteje. Mondanom sem kell első utunk az volt, hogy megnézzük a helyet. Négy megtermett emberből, csak egy volt, aki élvezte, és folyamatosan sorolta nekünk azokat az érdekes adatokat, amit tudni érdemes erről a motorolaj márkáról. Sajnos nem jegyeztem, jegyeztünk meg semmit, inkább azon voltunk, hogy üljünk be az autónkba és keressünk egy jó éttermet, ahol megfelelő mennyiségű ”wursttal” és sörrel látnak el bennünket.

A város a Duna mellet fekszik, ezért nagyon hangulatos és még hangulatosabb volt, amikor kocsikáztunk mellette. Amikor az ember külföldön jár, valahogy a megszokott dolgok is érdekesebbek, mint jelen esetben ez a folyam. Két város között, körülbelül fél úton lehettünk, amikor valami baj ütötte fel a fejét a járművünk elejében.  Félre álltunk. Németországban egy német autóval lerobbanni érdekes, de nem volt nagy probléma szerencsére. Az autónak rossz a motorolaj jelző órája ezért, nem jelzett, hogy nincs, vagy alig van benne. Szerencsénkre volt velünk egy autómániás, aki a kedvenctermékeinek a fészkébe volt, így az első benzinkúton beújított egy flakon olajt, mert tudta, hogy kellhet. Még jó, hogy ismeri a kocsiját, mert úgy lett, ahogy gondolta. Utunkat folytatván elértünk egy pofás kis éttermet, és amiért ilyen messzire kilátogattunk, azt mind magunkhoz vettük.

A szállásra visszaérve érdeklődtem, hogy eddig is ez a motorolaj volt betöltve, mert halkabban dorombolt a jószág, mint azelőtt. Nemleges választ kaptam, kiegészítve azzal, hogy nem tudja, hogy odahaza, hol lehet, vagy egyáltalán lehet-e ezekhez a termékekhez jutni… Nem akartam elhinni, hogy nem lehet, ezért kicsit utána néztem.

Nem is telt bele sok idő, amikor találtam egy kiváló web shopot, ami forgalmazza a Liqui Moly termékeit. Rettenetesen megörült a hírnek, ezért mondta, hogy ha hazaér, azon nyomban rendel!

A kis kiruccanásunk alatt, már csak olyan nyomdafestéket nem tűrő dolgok történtek az apartmanba, amit nem szeretnék leírni, de ház kiváló otthont adott ezeknek és egy új oldalról ismertem meg a német női virtust! Hazatértünk után, úgy is lett, ahogy mondta és rendelt az általam mutatott oldalról. Állítása szerint, gördülékeny volt minden, azt kapta, amit kért és az árak ámulatba ejtőek. Azóta ő is ajánlja mindenkinek, mert kevés ilyen jól működő internetes bolttal volt dolga, ahol ilyen termékeket tud rendelni és ilyen méretű választékkal várja a látogatóit az oldal!