Falfesték, és a bukósisakok

Amikor megvettük a házat, azt ígértük a gyerekeknek, hogy mindegyiknek olyan lehet majd a szobája, amelyet ő szeretett volna. Nem tudtuk, hogy mit is ígérünk meg.

A szobák

A helyzet az, hogy 3 gyermekünk van. Ez miatt is kellett nagyobb lakásba, jobban mondva házba költözni, mert az előzőt kinőttük. Egyre nagyobbak már a gyerekek, és mindenkinek szüksége van saját térre. Amit azért nem egyszerű megadni egyiknek sem, és ezért is kompromisszumokat kell kötni, amit senki nem akar.paint-117599_640

Mivel ebből nem akartam újabb vitát, közöltem velük, hogy milyen lehetőségeik vannak. Vagy megegyeznek, vagy mindannyian egy szobába fognak költözni. gondolhatjátok, mennyire vágytak rá, így ha nehezen is, de dűlőre jutottak. Na ez után jött csak a fekete leves.

A szobák kiosztása után mindenki jött, hogy milyen színűt szeretne. A lányom volt a legegyszerűbb, vele sikerült is gyorsan megegyezni, mert barack színűt szeretett volna. A fiúk mások voltak… a kisebbik kitalálta, hogy neki bukósisakok kellenek a falra. Mondtam neki, hogy hogyan fessek én bukósisakokat neki?. Erről kénytelen lesz lemondani, akár mennyire is szeretné. Persze ez már nem tetszett neki, és újabb duzzogás következett. Tudtam, vele nem jutok döntésre, így tovább mentem a következő gyerekhez…

Én nem is értem ezeket a gyerekeket, a helyet, hogy örülnének, hogy végre minden rendben, és nagyobb terünk lesz, még most is össze tudnak mindenen veszni, hihetetlenek. A ti gyerekeitek is sokat veszekednek? Remélem, egyszer ennek is vége lesz, és végre nyugodtan élhetünk.