Az elveszett ékszer nyomában

A férjemmel nyaralni mentünk egy kedves kis apartmanba idén nyáron, és nagyon elégedettek voltunk a helyszínnel. Az apartmannak volt saját medencéje is, imádtam ott süttetni a hasam a szélénél. Ugyanakkor sokkal jobban szerettem lemenni a folyópartra, és ott pancsolni kicsit. A nyílt vizek szerintem sokkal inkább attraktívak, nem klórszagúak, egészen máshogy fúj a partjukon még a szél is.

Szóval nagyon sokat jártunk le együtt a Tisza partjára. Meg is ismerkedtünk egy kedves osztrák házaspárral, nagyon sokat trécseltünk Lizával a német divatról meg úgy általában azokról a témákról, amik érdekesek voltak számunkra. Megmutattam neki azt a webáruházat, ahol swarovski ékszereket is lehetett venni. Elmeséltem neki, hogy a fülbevalómat, amit a fülemben lát, a férjem rendelte nekem erről a weboldalról az egyik házassági évfordulónkra.

Egyszer hallotta, hogy beszélgettünk egy barátnőmmel arról, hogy milyen fülbevalókat akarunk majd viselni egy buliban. Fecsegtünk, hogy ezek swarovski ékszerek milyen csillogóak és gyönyörűk, kár, hogy nem értünk ahhoz, hogyan kell internetről rendelni magunknak. Még az áruk is kiváló, nem is kapni sehol ennyiért hasonló minőségű árut. Cseverésztünk erről egy darabig, férjem meg hegyezte a fülét, aztán – utólagos elmeséléséből tudom, hogy – beírta a google keresőjébe hogy swarovski ékszerek webáruház, aztán a bőség zavarában megrendelt vagy négy ékszert nekem ajándékba.

Volt ott csepp alakú gyémánt nyaklánc, négy karátos szív alakú fülbevaló, három karátos szintetikus gyémántgyűrű, és egy kedves kis zsákbamacska termék is.

Azt mondta, a rendelés nagyon hamar megérkezett, méghozzá sértetlen állapotban. Díszdobozban adta nekem oda a csodálatos csecsebecséket, amikért azt kell, hogy mondjam, teljes mértékben rajongtam. A nyakába ugrottam és puszilgattam egy órán át, ő meg boldog volt, hogy boldoggá tett engem.

Azóta a swarovski a kedvenc márkám, és a férjem megtanított innen rendelni, szóval most már magamnak is meg tudom venni azt, amit megkívánok. Szóval ilyesmikről beszélgettünk Lizával.

Aztán a tragédia akkor történt, amikor bementem a vízbe, és amikor már kijöttem, nem volt a fülemben a fülbevaló. Volt nagy sírás, a férjemnek meg sem mertem mondani, hogy elhagytam azt, amit tőle kaptam, amit ő rendelt nekem a swarovski ékszerek webáruház keresőszós csodálatos figyelmességével. Nagyon elszomorodtam, nekem az az ékszer tényleg meglehetősen sokat jelentett.

Letörtem battyogtam vissza a szállásomra.

Aztán éjszaka végig forgolódtam férjem ölelő karjaiban. Végül arra jutottam, nem adom fel. Egy zseblámpával és Liza segítségével visszamentem a partra, fogtam az úszószemüvegemet, és lebuktam a folyómederhez. Lizának jó móka volt, én meg szerettem volna megtalálni a fülbevalót, szóval elég elszántan keresgéltünk.

Már hajnali négy volt, amikor tetőtől talpig iszaposan kivánszorogtam a partra. Természetesen nem találtuk meg. Liza is lemondóan sóhajtott, mondván, hogy biztos valahol a homokban van, de lehet már továbbvitte a sodrás.

Aztán megláttam, hogy valami fényes van beleakadva a hajába. A teljes beletörődés szélén, a rezignáltság határán jöttem rá: ott van a kontyában a fülbevalóm!

Sírva, visítva próbáltam kifésülni az ujjaimmal az ékszert a kócos hajból. Annyira örültem, olyan boldog voltam, hogy meglett!

Liza először megijedt, aztán ő is ujjongott velem együtt: aranyosan meg kicsit őrülten nézhettünk ki egy külső szemlélődő szemével. Úgy bújtam vissza férjem mellé az ágyba, azzal az elégedett sikerérzettel, amit az ember nagyon ritkán és nagyon rövid ideig szokott érezni általában.

Reggel ugyan férjem rájött a turpisságra, hiszen látta a polcon a sáros fülbevalókat, de csak kedves félmosollyal nyugtázta, hogy már megint őrülten viselkedtem.

Szeretem őt, ezért mindent, ami hozzá kötődik, szeretek és mély ragaszkodással kezelek. Nagyon nehéz lett volna feldolgoznom, hogy figyelmetlenségből elveszítettem egy fülbevalót, amit szerelmes jelképéül kaptam abból a híres nevezetes swarovski ékszerek webáruházból.